Fikir Kimdeyse Süleyman O’dur!

Reklam; kitlelere ulaşmanın en estetik ve en büyüleyici yoludur.

Önemli olan sizi doğru tanıtacak reklam ajansınızı doğru seçmek.
Aslında bu en zoru.. Yaşadığımız Kent İzmit’e bile yüzlerce ajans var. Kimi ticaret odasına kayıtlı, kimi esnaf odasına bir çoğu hiç bir yere kayıtlı değil. Bir defasında bir ayakkabı tamircisinde bile elinde bir çantayla ‘Reklamcı geldi’ diye bağırarak kartvizit işi alıp yapan adamla bile tanıştım. Ondaki özgüvenin onda biri bende yoktu. Bir nevi ‘Bohçacı geldi’ der gibi ‘Reklamcı geldi’ deyip bir sürü kartvizit yada broşür işi almıştı. ‘Cahil cesareti’ deyip geçtim; ancak sonra şöyle dedim aslında ikimizde kartvizit yapıyoruz. Hatta devasa plazalarda bu işi yapan kreatif reklam ajansları da aynı işi yapıyor. Burada hemen bir parantez açalım kartvizit deyip geçmenin bir firmanın kartviziti onun nüfus cüzdanıdır.  30 yaşında bir firmasınız ve sizi tanıtan küçücük bir kimlik kartı üstelik ilk adımı bu kimlik kartıyla atıyorsunuz.
Reklam ajanslarına dönersek bizi birbirimizden ayıran şey “FİKİR” dir. Kısacası “Fikir kimdeyse Süleyman odur!”Her işte böyle değil midir? İyi fikir; markanızı bir anda benzerlerinin önüne çıkarır, parlatır.! Kullanılan materyaller, mekanlar hatta fikri kimin bulduğu bile önemli değildir!
Peki firmalar seçimlerini buna göre mi yapıyor? Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki özellikle son yıllarda alın teri, iyi fikir, iyi slogan, iyi tasarım ve dürüstlük için tercih yapan firma sayısı arttı.
Sizi doğru tanıtacak içinde fikir olan ajansları ve  tanıtımları seçmek, işinizi kolaylaştırır. Kimdir size fikir sunan, bir geçmişi, eğitimi var mıdır, deneyimleri neler size uygun mu, size sunacağı projeler ile yaşama sevincinize yada var olma mücadelenize en az sizin kadar inanıyor mu?  Öyle ki ‘Yaşama sevinci’ olmayan firmalar mutsuzdur tıpkı insanlar gibi…Fakir düşmeye, yok olmaya mahkumdur! Firmanıza yaşama sevinci verecek ‘Fikir’leri seçin. Bu fikir,  bazen bir reklam, bazen bir insan, bazen taze bir kan bazen de yeni bir yatırımdır.
Kısacası fikir sancısı çekmiyorsa reklamlarınız, tanıtımlarınız, üretimleriniz; kısa vadelidir yaşanılan lüks hayat..!